Infrastructuur

Architectuur

Aquamarijn is een gebouw met een functionele en tijdloze architectuur. Het is een referentie op het vlak van vooruitstrevende woonzorginfrastructuur. Diverse woon- en zorgformules vloeien er op een elegante wijze naadloos in elkaar over. Er zijn 2 gebouwen met telkens 3 bovengrondse en 1 ondergrondse verdieping.

Het gebouw op de hoek van het Binnenpad en de Hofstraat herbergt een brede waaier aan functies :

  • Vooraan op het gelijkvloers vindt u het onthaal en de administratie, de knusse lounge, het riante “Grand Café”, de wellness, het kapsalon, de mani- en pedicure en het dagverzorgingscentrum;
  • Het woonzorgcentrum bevindt zich in de zone rond de centrale binnentuin van het gelijkvloers en op de volledige 1ste verdieping;
  • Het herstelverblijf ligt op de 2de verdieping. De fitness en kinétoestellen zijn strategisch geplaatst op de 1ste verdieping met zicht op het Grand Café en de tuin;
  • Ondergronds liggen de professionele keuken, de personeels- en opslagruimtes, de technische lokalen en een grote parking.

Elke verdieping beschikt over een eigen zorginfrastructuur en aparte leefgroepen met eigen eet-, leef- en zitruimtes en buitenterrassen. Zo combineren we de voordelen van een kleinschalige werking met de schaalvoordelen van een groter geheel. De vele ontmoetingsruimten en de kleinere leefgroepen bevorderen sterk de sociale contacten.

Het gebouw aan de Hofstraat bevat rond de rustige binnentuin 63 luxueuze assistentiewoningen. Voor iedereen is er wel een woning die het best beantwoordt aan het individuele eisenpakket en budget.

Op het gelijkvloers en de kelderverdieping zijn beide gebouwen met elkaar verbonden. Zo zijn de wellness-ruimte, het “Grand Café”, de lounge, het schoonheidssalon en de ondergrondse parking voor iedereen gemakkelijk bereikbaar.

Inrichting

Praktisch en aangenaam zorgmeubilair, warm aangeklede kamers, creatief ontworpen rustgevende ruimtes… Voor de aankleding en inrichting van de kamers en leefruimtes werden duurzame kwaliteitsmaterialen gebruikt.

Alles werd in het werk gesteld om u een zo sterk mogelijk thuisgevoel te geven. Bijna elke ruimte straalt iets unieks uit, of het nu het gastvrije Grand Café is, de vele gezellige leeshoekjes of de pittig ingerichte wellnessruimte. Ontdek zelf de luxe, de huiselijkheid en het comfort van Aquamarijn.

Wenst u alvast een blik achter de schermen te werpen? Blader dan zeker even in ons fotoalbum.