Welkom

Welkom bij Aquamarijn.

Aquamarijn ligt midden in het centrum van Kasterlee en is gemakkelijk bereikbaar vanuit Geel, Turnhout, Herentals en Retie. Op wandelafstand bevindt zich het schitterende natuurgebied “De Kempische Heuvelrug” met haar altijd groene dennenbossen, gele zandduinen, kleurrijke heidevelden en open weiden.

De naam Aquamarijn verwijst naar de gelijknamige steen waaraan enkele belangrijke kwaliteiten worden toegedicht. Zo zou hij voor rust en ontspanning zorgen en draagt hij ook bij tot een onbezorgd en vrolijk humeur.

Ons logo symboliseert een huis van vertrouwen, waar u in stijl kan verblijven en de zorg tot u kan laten komen.

Aquamarijn biedt een breed scala van zorg-, woon- en begeleidingsformules aan, zowel voor een tijdelijk als voor een permanent verblijf:

 • Tijdelijk verblijf
  • Ons herstelverblijf is voor jong en oud de ideale plaats om in een aangenaam kader op te knappen om opnieuw zelfstandig te kunnen functioneren in het natuurlijke thuismilieu.
  • Ons centrum voor kortverblijf biedt een professionele zorgomkadering voor ouderen die herstellen van een ziekenhuisopname of waarvan de mantelzorger even ontlast wil worden van de dagelijkse zorgen.
  • Ons dagverzorgingscentrum biedt overdag opvang en verzorging aan ouderen en neemt tijdelijk deze taken over van de mantelzorgers of thuisverplegers die normaal thuis voor u zorgen.
 • Permanent verblijf

Ouder worden betekent stukje bij beetje meer nood hebben aan zorg. Natuurlijk wil iedereen liefst zo lang mogelijk zelfstandig blijven leven, en dit bij voorkeur in de eigen woning. Maar er komt een dag dat hulp meer dan wenselijk wordt. Dan kan Aquamarijn uw nieuwe thuis worden waar warmte, welzijn en goede zorgen uw leven kleuren.

  • Onze assistentiewoningen zijn allicht de beste optie indien u nog zelfstandig kunt leven, maar toch het comfort van permanente bereikbaarheid, een veilige woonomgeving en andere diensten op prijs stelt.
  • Ons woonzorgcentrum daarentegen is aangewezen wanneer meer zorg nodig is.

Aquamarijn is een initiatief van de groep Anima Care.