Assistentiewoningen

Bent u nieuwsgierig hoe onze assistentiewoningen eruit zien?
Aarzel dan niet om op onze RTV-spot te klikken.

Omschrijving

Een assistentiewoning biedt senioren de mogelijkheid om langer zelfstandig te blijven wonen. Het belangrijkste verschil met uw vroegere thuis is dat er permanent professionele medewerkers aanwezig zijn op wie u als bewoner beroep kunt doen. Aquamarijn wenst met haar assistentiewoningen niet alleen een aangepaste woning en assistentie aan te bieden, maar ook de sluipende vereenzaming bij senioren tegen te gaan door hen te helpen een sociaal netwerk uit te bouwen en te onderhouden.

Capaciteit en erkenning

Aquamarijn heeft 63 assistentiewoningen verspreid over 2 vleugels met elk een eigen ingang. Er zijn 3 verdiepingen met elk een ruime gemeenschappelijke zithoek en een apart wassalon.

Een door het Agentschap Zorg en Gezondheid erkende assistentiewoning is een heuse kwaliteitsgarantie. Om een erkenning te krijgen, moeten assistentiewoningen immers aan strenge kwaliteitsnormen voldoen op het vlak van infrastructuur en zorg- en dienstverlening.

Infrastructuur en uitrusting

Alle woningen beschikken over een woonkamer met uitgeruste keuken, een slaapkamer en een badkamer met toilet, wastafel en inloopdouche. Elke woning heeft een eigen brievenbus en deurbel.

De meeste assistentiewoningen hebben eveneens een berging waar eventueel ook een wasmachine kan worden aangesloten. Sommige assistentiewoningen beschikken ook over een buitenterras of over een extra slaapkamer.

Dienstverlening

Wij stellen een aangepaste woning ter beschikking, inclusief alle nutsvoorzieningen zoals water, elektriciteit, verwarming, internet, teledistributie, personenalarm, enz. U mag ook vrij gebruikmaken van de talrijke gemeenschappelijke ruimtes. Bovendien bieden wij u de garantie dat u bij nood dag en nacht een beroep kunt doen op ervaren en goed opgeleide medewerkers. Zo woont u in een veilige omgeving waar u snel de eerste zorgen kunt krijgen indien dat nodig zou zijn.

Naast deze basisdienstverlening kunt u tegen betaling ook gebruikmaken van andere diensten. Zo kunt u ’s middags lunchen in het Grand Café en kunt u ook aansluiten bij de diverse activiteiten. U hebt steeds de vrije keuze om gebruik te maken van extra dienstverlening.

Privacy en veiligheid

Aquamarijn zet sterk in op de veiligheid van haar bewoners. Enkel bewoners en de bezoekers die zij toelaten hebben toegang tot de assistentiewoningen. Met de videofoon aan de hoofdingang kan u steeds uw bezoekers identificeren en beslissen of u hen al dan niet toegang verschaft.

Overstap naar het woonzorgcentrum

Wanneer uw zorgbehoefte stijgt en een opname in het woonzorgcentrum noodzakelijk wordt, dan krijgt u als bewoner van de assistentiewoning voorrang bij het toewijzen van een kamer in het woonzorgcentrum.

Enkele foto’s van onze assistentiewoningen vindt u in ons fotoalbum.